Sule Muzaffer Buyuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Manavgat Şule Muzaffer Büyük Vocational and Technical Anatolian High School osnovana je 1989. godine kao Srednja škola za umetničke devojke i Srednja stručna škola za devojke. Protokolom potpisanim od strane guvernera Antalije i dobrotvorne organizacije Sule-Muzaffer BUIUK 2010. godine, naša dodatna zgrada započela je obrazovanje 17.09.2012. U našoj školi je ukupno 756 učenika, 73 nastavnika i pomoćnog osoblja formalno i neformalno obrazovano u oblastima Informacione tehnologije, Dečji razvoj i obrazovanje, Tehnologija proizvodnje odeće, Grafika i fotografija, Smeštaj i putovanja, Hrana i piće Usluge pića i usluge nege kose. Obrazovni period naše škole je 4 godine. Učenici 9. razreda pohađaju iste kurseve i na kraju godine se smeštaju u polja u skladu sa svojim uspehom i preferencama. Naša škola je institucija koja ima iskustva u programima strukovnog obrazovanja i obrazovanja Evropske unije, uspešno i objektivno zaključuje projekte koji su obuhvaćeni programima EU, ima jake i prijateljske odnose sa domaćim i stranim partnerima, učestvuje i u nacionalnim takmičenja u oblastima pruža obrazovanje i postiže uspehe.

Kao stručna i tehnička Anatolijska gimnazija Sule Muzaffer Buiuk - Područje informacionih tehnologija, imamo potpunu kontrolu nad Arduinom pomoću servo motora, koračnih motora, Bluetooth modula, displeja, led-a, različitih senzora. Radimo na mini-robotima, kao i na različitim projektima na vozilima koja su istovremeno pod nadzorom operatera i autonomna. Nastavljamo da koristimo robotsku ruku, kojom se upravlja bežično sa nosivom tehnologijom pod kontrolom operatera.
Kao škola samo za devojčice tražimo da pomognemo većem broju devojčica da odaberu STEM karijeru, a obogaćivanje STEM programa bi nam pomoglo u tom cilju. Učešće u ovom projektu pomoglo bi nam u tome.
U našoj školi imamo 3D štampač i u mogućnosti smo da odgovorimo potrebama tako što ćemo odmah štampati željene delove bilo koje vrste projekta.
Naša škola se sastoji od nastavnika i administratora koji uspevaju da odraze timski duh u svom radnom okruženju. 2014. godine, pod vođstvom tehničkog pomoćnika menadžera Onur ARSLAN-a, osnovan je projektni tim koji se sastojao od dva engleska jezika, jednog grafičkog dizajna, dve informatike, dve službe za hranu i piće i nastavnika savetnika. Zahvaljujući projektnom timu, naša škola je aktivno uključena u projekte Etvinning i Erasmus, sajmove nauke Tubitak i nacionalna i međunarodna takmičenja od 2014. Naša škola sprovodi razne projekte na portalu eTvinning. Pored toga, nastavljajući da sprovodi 6 projekata u toku, naša škola je nagrađena Evropskom oznakom kvaliteta u okviru 179 škola u Turskoj 2018. Naša škola je jedna od 10 škola koje su akreditovane (VetCharter) u Erasmus + projektima od strane nacionalnih agencija u Turskoj.

 

 

 

 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.