Vasil Levski

Škola Vasil Levski, Trojan, je obrazovna institucija sa stogodišnjom istorijom, koja trenutno ima 887 učenika, podeljenih u 38 specijalnih odeljenja od 1. do 12. razreda. Svojim brojnim uspesima u oblastima lingvističkog, prirodno-naučnog, humanitarnog i profesionalnog obrazovanja, izdvojila se kao vodeća obrazovna institucija u regiji Loveč, koja ima efikasno upravljanje i evropsku viziju.

Nastavnici koji rade u školi Vasil Levski visoko su kvalifikovani u svojim oblastima i motivišu sve svoje učenike da aktivno rade na svom ličnom obrazovanju i razvoju. Kao nastavnici, neumorno teže obogaćivanju, proširivanju i usavršavanju sopstvenih znanja i veština, kako bi uspešno integrisali inovativne pedagoške metode u svoj kurikulum. Pored toga, oni imaju za cilj da povećaju svoje digitalne tehnološke kompetencije, kako bi stekli više samopouzdanja i slobode prilikom korišćenja različitih veb alata u svom nastavnom programu i projektnom radu. Svi napori u organizaciji vannastavnih aktivnosti i podsticanje kreativnih, intelektualnih i Fizički razvoj, u skladu sa obrazovnim standardima i lična briga o sposobnostima, talentima i interesima svakog učenika, koju su napravili rukovodstvo i nastavnici iz škole, ima za cilj stvaranje najboljih obrazovnih uslova za sve njihove učenike.

Tehnička oprema škole je ažurirana u periodu od 2010. do 2019. godine, omogućavajući upotrebu obrazovnih aplikacija i multimedije u obrazovnom procesu i stvaranje IT sistema za roditelje. Od 2010. naša škola je članica bugarskog udruženja škola u Cambridgeu, a od 2015. godine - zajednice bugarskih škola Pearson Longman. Od 2014. godine škola je u partnerstvu sa Microsoft IT akademijom. Od 2018. godine škola je inovativna škola sa časovima STEM i IT učenja. Naši studenti često nastavljaju karijeru u IT-u i učesnici su IT olimpijade, nadamo se da ćemo im ovaj projekat pomoći da uspostave bolju vezu između IT-a i STEM-a.

Tim nastavnika u celokupnoj školi Vasil Levski, Troian, otvoren je za ideju udruživanja i zajedničkog rada sa roditeljima, predstavnicima lokalne zajednice i kolegama iz lokalnih i stranih institucija. Nastavnici i učenici aktivno učestvuju u razvoju različitih obrazovnih projekata i postigli su značajne rezultate dok su učestvovali u brojnim projektima eTvinning, „Comenius“ i „Erasmus +“. Studenti imaju sposobnost da komuniciraju, sarađuju i razmenjuju ideje sa vršnjacima iz različitih evropskih zemlje.Naš tim nastavnika je član eTvinning zajednice i škola je učestvovala u raznim uspešnim projektima. Osoba zadužena za projekat je bugarski ambasador eTvinning-a i ima iskustvo Comenius projekata i Erasmus + KA2 projekta u svojoj prethodnoj školi, kao koordinator projekata.

 

 

 

 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.